Denise Rosenboom

Misschien ken je haar wel van de ‘Pussy Pendant’, of heb je haar werk mogen aanschouwen tijdens ons Openingsfeest. In april 2024 was kunstenares Denise Rosenboom onze Artist in Residence op De Lievelinge.

In ons atelier De Schietsalon creërde zij met ‘Welcome to the Twilight Zone’ een paleis van vrijheid, waar alles mogelijk is en alles gezegd mag worden. De schemerwereld is waar haar visuele wereld begint, op de grenzen van het zichtbare en onzichtbare, tussen goed en kwaad, licht en donker, gekte en normaliteit. Daar waar de wetten van onze wereld vervagen.

Denise’s werken worden gekenmerkt door absurde, mysterieuze, soms verontrustende maar ook humoristische elementen. Het nodigt de toeschouwer uit om mee te reizen naar haar universum vol onconventionele vrouwelijke wezens.

Denise Rosenboom (1979) is geschoold aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten en de Rietveld Academie. Ze werkt als beeldend kunstenaar, graficus, illustrator en tekendocent. Ze is onder meer bekend van de ‘Pussy Pendant’, een ketting in de vorm van een vulva, die al eerder op De Lievelinge te zien en te koop was.

Foto’s: Chris Heijmans

Meer Artists in Residence: