Kampvuur­sessies

Foto’s: Chris Heijmans & Femke Woltring

Knikkende knietjes, schorre stemmen en ter plekke gestemde gitaren: op veel manieren wijken de Kamp­vuur­sessies niet af van het gemiddelde open podium.

Met zang, dans, toneel, poëzie, theater en meer. Met een eerste uurtje voor de jongste ar­tiesten en een wacht­lijst voor de ouderen, die langer wordt naarmate het pro­millage stijgt. Met onverwachte kippenvel­momentjes en vermakelijke spontane optredens met de drum­tracks van een goedkope keyboard en een loop­pedaal.

Maar daarbij hebben de Kampvuursessies het grote pluspunt van hun Lievelingse publiek, dat joelt, zucht, schatert en staande ovaties geeft. Met een flinke dosis Lievelingse positiviteit steken ze de onzekeren een hart onder de riem, laten zich ontroeren door wie zich kwetsbaar maakt en geven ze elke durfal het applaus van je leven.

En alsof dat nog niet genoeg was: bijna elke week blijkt er stiekem dan ook gewoon een professionele artiest in het publiek te zitten die zin heeft gekregen in een klein optreden, en tussen alle experimenten door hun toeschouwers laten genieten van het van-je-stoel-blazende voordeel van hun expertise.

Voor je het weet is het tijd om af te sluiten en de nacht aan de stilte terug te geven… gelukkig maar dat er volgende week weer een is.