De Circustuin

De Lievelinge opent haar deuren met een fonkelnieuw concept: ‘De Circustuin’, een vijfdaagse retreat van 5 t/m 9 september 2022 voor wel een wel heel bijzondere vorm van bewegingskunst, namelijk: ‘Flow Arts’.

Kom dansen, spelen, verbinden, verdiepen en flowen en ontmoet je tribe in een van de mooiste speeltuinen van Nederland. We verrijken de week met een uitdagend programma aan activiteiten en workshops met de nieuwste technieken op het gebied van Flow Arts, performance en beweging.

Wat is Flow Arts?

Flow Arts is een bewegingsvorm waarbij verschillende objecten zoals hulahoops, poi’s of staffs worden gebruikt. Technieken en trucs worden gecombineerd met vrije creatieve expressie. Binnen de Flow Arts wordt vaak gezocht naar een staat van ‘flow’. In het nu, in je lijf zijn terwijl je een ‘prop’ manipuleert.

What’s In It For Me?

Het arrangement is inclusief:

 • Kampeerplek voor 5 dagen
 • Ontbijt en Diner
 • Professionele flowartiesten die jou gedurende week begeleiden
 • Workshops op het gebied van Flow Arts, performance en beweging met elementen acrobatiek en buikdans.
 • Inspiratiesessies
 • Vuurceremonies
 • Esctatic dance
 • Live performance
 • Ochtend activatie (denk aan yoga of gi-gong)
 • Open podium
 • En een heleboel nieuwe ontmoetingen met mede-flowartiesten

Wie zijn de docenten?

Sinds de oprichting van haar entertainmentbureau Vitamine Blij in 2011 heeft Eva diverse creatieve randprogramma’s verzorgd op honderden festivals en evenementen. Ze is gespecialiseerd in hoelahoepen en bovendien gecertificeerd als (circus)docent. Daarnaast treedt Eva op als performer en geeft ze hoelahoep workshops en lessen waarin je zelf hoepels kunt maken.

Eva verdiepte zich in verschillende circustechnieken tijdens haar opleiding Begeleider in de Circuskunsten. Sinds 2020 doceert ze kinderen multi-circusles bij Circus Rotjeknor. Sinds begin 2022 is ze onderdeel van de female fireperformance groep van Julia Arts in België.

Circus en Flow Arts hebben dan ook een bijzondere plek in haar hart veroverd en deze passie deelt Eva maar al te graag.

René Wimberger is een bekend gezicht op de Lievelinge. Hij werkt niet alleen op de camping, maar doet ook regelmatig performances met Flowersticks of vuur op de Lievelinge.

Jongleren met Flowersticks werd René’s passie sinds hij ze 13 jaar geleden voor het eerst oppakte. In 2020 startte hij FocusFire, waarmee hij optreedt in spectaculaire vuurspektakels en en hij workshops jongleren met Flowersticks geeft.

In zijn workshop leer je al snel een hoop basistrucs met deze stokjes en je krijgt inzicht in de talloze mogelijkheden. Kom je het ook leren spelen?

Mirjam Douma is sinds 2011 actief als Hoopdance docent en performer. Bovendien is ze eigenaar van De Hoepel Winkel en organisator van het jaarlijkse Heart and Hoopdance retreat in Bladel. Mirjam is tevens Yin yoga docente en trainings actrice.

In haar leven heeft ze altijd twee stromen kunnen ervaren: de intuïtieve, passieve, vrouwelijke observerende tegenover de meer doelgerichte, actieve, mannelijke sturende. Stromen van waaruit je kunt zijn en waarmee je kunt spelen. Van waaruit je kunt leven, werken, relaties aan kunt gaan en kunt bewegen. Yin & yang.

Voor Mirjam gaat in essentie al haar werk en ook de De Circustuin over stromen. In haar begeleiding zal zij jou meenemen, kennis laten maken, uitdagen en helpen bij je reflectie. Samen op zoek naar jouw Flow.

Michelle Verhoeks, beter bekend als FlowMies, is een Flow-artiest die de magie van objectmanipulatie deelt door het geven van shows en workshops. “Wanneer ik in mijn flow duik, worden de objecten waar ik mee dans een extensie van mijn lichaam en raak ik in een trance.”

De hoepel was de eerste Flow Art die Michelle ontdekte. In 2017 heeft ze FlowMies opgericht en begon ze met het geven van hoepellessen en performances. Sindsdien begeleid ze mensen in het vinden van hun eigen (hoop)flow.

“In mijn eigen flow practice verbreed ik me door het dansen met vuur, verschillende flow objecten zoals rope dart en met artistieke bodypaint werken. Dit laat ik zien in kleurrijke UV-bodypaint, LED- en vuurperformances”.

Vincent is een multi-talent. Hij heeft een achtergrond in Gymnastiek en dit zie je terug in zijn performances.

Wanneer het gaat om zijn Poi-technieken kun je gerust zeggen dat hij deze tot in de puntjes beheerst. Zijn favo disciplines zijn Staff, Sparkles en Poi.

Lisa aka Elvee Elements begon in 2011 als hobby met poi spinning en danst sinds 2013 met allerlei Flow-tools in grote licht- en vuurshows. Haar favorite Flow Arts zijn hoepels, dragon staff, waaiers en natuurlijk poi. Het doorgeven en leren van Flow Arts is heel belangrijk voor Lisa, want het plezier en de innerlijke rust die je uit Flow Arts kan halen is volgens haar onbetaalbaar!

Ian is een gepassioneerd Flow Arts-artiest die zich laat leiden door dans, martial-arts en zijn eigen flow. Zijn belangrijkste prop is Contact-Staff. Hij performt veelal met vuur en op podia.

Ian richt zich op alle leeftijden bij het lesgeven en geeft les in meerdere props. Zijn workshop ‘Letting-Go’ is werkelijk fantastisch. En zijn humor eveneens.

Het maken van choreografieën kan intimiderend zijn, omdat het hoge eisen stelt aan veel van onze capaciteiten – van onze technische vaardigheden tot emotionele expressie, van onze vertelvaardigheid tot het meest gevreesde deel van het uiteindelijk kiezen van de perfecte track.

Te veel beslissingen die voor ons liggen, kunnen overweldigend worden en ons in de weg staan om de eerste stap te zetten in het vervullende scheppingsproces. Adrienne zal ons tijdens de Circustuin helpen deze reis een beetje leuker en gemakkelijker te maken. Ze helpt je de basisregels van het maken van choreografieën te verkennen én af te breken. Van het vinden van het interne motief tot het gebruik van de ruimte, het herkennen van je troeven en het begrijpen van de impact van het perfecte moment.

In haar workshop geeft ze je een kader waar je op terug kunt vallen wanneer je het nodig hebt. Pas als je de regels kent, kun je ze breken. Alle rekwisieten / alle niveaus zijn welkom.

Meer info & boeken

Voor wie is De Circustuin?

De Circustuin is voor iedereen die iets met Flow Arts heeft of ermee wilt beginnen. We helpen jou graag op je pad als flowartiest met verdiepende workshops, speelse activiteiten en persoonlijke begeleiding.

Wat zijn de kosten?

De Circustuin is van 5 – 9 september 2022 en de kosten bedragen € 585.00 per persoon incl. 5 x ontbijt, 5 x diner, een kampeerplek voor 5 dagen (o.b.v. eigen kampeermiddel), en volledig programma.

Slaap je liever in een echt bed? Laat het ons dan weten dan bekijken we beschikbaarheid qua huurlingen voor je (in dat geval is de prijs excl. en krijgt je éénmalig €60,- korting op jouw huurling, welke je overigens ook kunt delen natuurlijk).

De Lievelinge

Een kleurrijke biotoop midden in de Betuwe. Een plek vol verwonderdingen, experiment en creatie. Een speelveld met eindeloze mogelijkheden gelegen aan een heerlijk zwemmeer, omringd door bomen, fabeldieren en het bos.

Hier slaap je in een boomhut of een circuswagen. Hier ontmoet je elkaar rondom het vuur en in de vrijheid. Struin over de paden, verdwaal en ontdek onze Lievelingsplek.