Slide

De Circustuin

Slide

De Circustuin

Slide

De Circustuin

De Circustuin is terug van weggeweest! Na een succesvolle eerste editie in 2022, opent de Lievelinge opnieuw haar deuren voor deze bijzondere retraite. 

Van woensdag 20 september tot en met zondag 25 september 2023 kun je jezelf onderdompelen in een vernieuwend programma vol met prikkelende activiteiten en verdiepende workshops. We bieden uitdagende technieken op het gebied van Flow Arts, performance en beweging voor mensen van alle niveaus, van de Ultimate Beginner Intermediate tot Advanced. Tijdens De Circustuin kun je de prachtige speeltuin van De Lievelinge verkennen en genieten van de natuurlijke omgeving terwijl je nieuwe vaardigheden leert en verbindt met anderen in de gemeenschap. We helpen je met liefde op je pad als flowartiest en bieden je de mogelijkheid om te groeien en te bloeien. Of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt met Flow Arts, we hebben voor iedereen een passend programma. Kom dansen, spelen, verdiepen en flowen en ontmoet je tribe in een van de mooiste speeltuinen van Nederland. 

Wat is Flow Arts?

Flow Arts is een bewegingsvorm waarbij verschillende objecten zoals hoelahoeps, poi’s, fans, flowersticks of staffs worden gebruikt. Technieken en trucs worden gecombineerd met vrije creatieve expressie. Binnen de Flow Arts wordt vaak gezocht naar een staat van ‘flow’. In het nu, in je lijf zijn terwijl je een ‘prop’ manipuleert. 

What’s In It For Me?

Het arrangement is inclusief
• Kampeerplek voor 5 dagen
• Ontbijt en diner
• Professionele flowartiesten die jou gedurende de retreat begeleiden
• Workshops op het gebied van Flow-arts, -dans, -movement meditation en -performance
• Ruimte voor skill sharing en co-creatie
• Vuurceremonies, fire safety, kennismaking met vuur, vuur jams & led jams
• Live DJ’s
• Live performances showcase
• Yoga & stretching sessions
• Sauna, zwemmen en hottub
• Een heleboel nieuwe ontmoetingen met mede flowartiesten;


Onze Circustuin is gevestigd op Nirwana.

Het buitenterrein van Nirwana en De Churchill en De Boskapel daar vormen onze eigen circus-bubbel. De activiteiten vinden plaats op allerlei mooie plekjes van De Lievelinge met workshops op het strand, de oever, de spiegeltent, etc. en een showcase op Het Liefplein.


Wil je meer weter over het programma?

We zijn op dit moment nog druk bezig met de voorbereiding van het programma, maar om je alvast een idee te geven, kun je hier het programma van 2022 bekijken. We kunnen niet wachten om jou te verwelkomen bij De Circustuin en samen een onvergetelijke ervaring te creëren!

Wie zijn de docenten?

Sinds de oprichting van haar entertainment bureau Vitamine Blij in 2011 heeft Eva diverse creatieve randprogramma’s verzorgd op honderden festivals en evenementen. Ze is gespecialiseerd in hoelahoepen en bovendien gecertificeerd als (circus)docent. Daarnaast treedt Eva op als performer en geeft ze hoelahoep workshops en lessen waarin je zelf hoepels kunt maken. Eva verdiepte zich in verschillende circustechnieken tijdens haar opleiding Begeleider in de Circuskunsten. Sinds 2020 doceert ze kinderen multi-circusles bij Circus Rotjeknor. Sinds begin 2022 is ze onderdeel van de female fireperformance groep van Julia Arts in België. Circus en Flow Arts hebben dan ook een bijzondere plek in haar hart veroverd en deze passie deelt Eva maar al te graag.

René Wimberger is een bekend gezicht op de Lievelinge. Hij werkt niet alleen op de camping, maar doet ook regelmatig performances met Flowersticks of vuur op de Lievelinge.

Jongleren met Flowersticks werd René’s passie sinds hij ze 14 jaar geleden voor het eerst oppakte. De stap naar vuur was ook snel gemaakt en in 2020 startte hij FocusFire, waaronder hij nu optreedt in spectaculaire vuurshows en waarmee hij is gestart met het geven van workshops jongleren met Flowersticks.
In zijn workshop leer je al snel een hoop basistrucs met deze stokjes en je krijgt inzicht in de talloze mogelijkheden. Kom je het ook leren spelen?


Mirjam Douma is sinds 2011 actief als Hoopdance docent en performer. Bovendien is ze eigenaar van De Hoepel Winkel en organisator van het jaarlijkse Heart and Hoopdance retreat in Bladel. Mirjam is tevens Yin yoga docente en trainings actrice.

In haar leven heeft ze altijd twee stromen kunnen ervaren: de intuïtieve, passieve, vrouwelijke observerende tegenover de meer doelgerichte, actieve, mannelijke sturende. Stromen van waaruit je kunt zijn en waarmee je kunt spelen. Van waaruit je kunt leven, werken, relaties aan kunt gaan en kunt bewegen. Yin & yang. Voor Mirjam gaat in essentie al haar werk en ook de De Circustuin over stromen. In haar begeleiding zal zij jou meenemen, kennis laten maken, uitdagen en helpen bij je reflectie. Samen op zoek naar jouw Flow.

Diverse bekende Flow-artiesten zullen deze week ook workshops komen geven.

Meer info & boeken

Voor wie is De Circustuin?

De Circustuin is er voor iedereen die geïnteresseerd is in Flow Arts, of je nu een beginner bent of al enige ervaring hebt. We bieden verdiepende workshops, speelse activiteiten en persoonlijke begeleiding om je te helpen groeien en bloeien als flowartiest.

Wat zijn de kosten?

De Circustuin vindt plaats van woensdag 20 september tot en met zondag 25 september 2023 en de kosten bedragen € 585.00 per persoon. Dit is inclusief ontbijt en diner, een kampeerplek voor 5 dagen (op basis van je eigen kampeermiddel) en natuurlijk het volledige programma.
Slaap je liever in een echt bed? Laat het ons dan weten en we bekijken de beschikbaarheid van huuraccommodaties voor je. In dat geval is de prijs exclusief kampeerplek, en krijg je een eenmalige korting van €60,- op jouw huuraccommodatie. Deze korting kun je ook delen met een mede-deelnemer.

De Lievelinge

Een kleurrijke biotoop midden in de Betuwe. Een plek vol verwonderdingen, experiment en creatie. Een speelveld met eindeloze mogelijkheden gelegen aan een heerlijk zwemmeer, omringd door bomen, fabeldieren en het bos.

Hier slaap je in een boomhut of een circuswagen. Hier ontmoet je elkaar rondom het vuur en in de vrijheid. Struin over de paden, verdwaal en ontdek onze Lievelingsplek.