Celine Werkhoven

In de zomer van 2023 werkte Celine Werkhoven als Artist in Residence op De Lievelinge aan haar project. Op het kampeerterrein vond ze ruimte om een nieuw pareltje toe te voegen aan haar verzameling ‘auditieve bewegingslandschappen’.

Celine is dansperformer en veelzijdig maker met een liefde voor beweging, geluid en het beeldende. Na haar afstuderen aan de Fontys Hogeschool voor de Kunsten in 2012 danste zij voor verschillende gezelschappen.

Op De Lievelinge vond Celine als Artist in Residence een plekje tussen de bomen, met een klein riviertje tussen haar en het publiek, waar ze een performance ontwikkelde waarin geluid, dans, stem en omgeving samenkwamen.

Ze vervlocht haar bewegingen met de geluiden van takken en bomen, voegde haar stem toe aan het gekabbel van water en danste alle geluiden aan elkaar in haar ode aan het bos. Bij het inzetten van de schemer mocht het publiek zich laten onderdompelen in dit multi-sensorische badje van beelden en klanken.

Daarnaast schreef ze in de avonduren verder aan een paar van haar liedjes voor stem en loop-station en bracht die ten gehore tijdens een muzikale mini-sessie onder de luifel van de pas geopende schiettent.

Foto’s: Mathijs van der Lee

Meer Artists in Residence: