Barre Verkerke

Barre Verkerke en De Lievelinge; dat blijkt al een tijdje een fantastische match. In mei 2024 verwelkomden we deze alleskunner dan ook als onze Artist in Residence.

Barre kenden wij al een tijdje als frontman van de band Generator, die hier een aantal vermaarde optredens verzorgde en liet zien dat ze de Spiegeltent konden afbreken. Maar Barre blijkt véél meer te kunnen. Sterker nog: zo’n beetje alles. Muziekmaken, schilderen, restaureren, decoreren, improviseren: als het maar creatief is!
Op De Lievelinge werkte hij als Artist in Residence aan een grote portable wandschildering. “Een kleurrijke Lievelinge mushroomtrip die als achtergrond kan dienen voor events of theaterstukken”, aldus Barre zelf.
Ook gaf hij een leuke schildercursus voor ons Kidslab en liet hij tweemal een heel andere kant van zichzelf zien met een piano ligconcert in de Spiegeltent. Tijdens zijn improvisatieconcert nam hij onze gasten mee op een diepgaande helende reis door zich naadloos af te stemmen op de vibe van de ruimte. Een verborgen talent die Barre nog maar redelijk recent bij zichzelf ontdekte, maar die grote indruk maakte op onze gasten.

Meer Artists in Residence: