Joel Zwaan & Annemieke Dannenberg

Van 7 tot 18 augustus 2020 waren muzikant en filosoof Joël Zwaan en dichter en tarotlezer Annemieke Dannenberg bij ons als Artists in Quarantaine.

In die twee weken hebben ze een magisch realistische vertelling gecreëerd waarin muziek en poëzie samensmolten tot een rituele performance. Uitgevoerd als ligconcert in onze eigen spiegeltent de Romantiek werden gevonden materialen en geluiden door dit tweetal verwoven met de verhalen die hen ter plekke opvielen in de microkosmos van de Lievelinge, in een queeste naar Het Contrapunt. Multi-instrumentalist Joël improviseerde hierbij met zijn stem en zijn snaren op Annemiekes bezwerende woorden. Maar daar hield de Magick nog niet op: tussen artistieke brainstormsessies en participerende observatie door verzorgde Annemiek een-op-een tarotlezingen in een natuurbeschut geheim hoekje.

Artist in residence worden?

De Lievelinge is altijd op zoek naar nieuwe creatieve vrijdenkers en is met liefde een vruchtbare bodem voor hun kunstkriebels. Lijkt het je helemaal te gek om een eigen kunstzinnig project met, voor en op de Lievelinge uit te werken? Stuur dan een mail via de onderstaande knop en wie weet mogen we je binnenkort verwelkomen!

Solliciteer nu